Haagse Nachtburgemeester René Bom geeft stokje door
plaatje

Haags publiek en Nachtraad verkiezen in maart nieuwe Nachtburgemeester

“Mijn Haagse hâgt kan het niet meer alleen aan,” met deze woorden kondigt Rene Bom aan dat hij een stapje terug doet als Nachtburgemeester van Den Haag. Op zaterdag 17 maart zal Bom het stokje doorgeven aan een nieuwe nachtburgemeester. Wie dat moet worden is nu de vraag: met de aankondiging van Bom barst namelijk ook direct de verkiezingsstrijd los. Potentiële Nachtburgemeesters kunnen vanaf nu solliciteren en na een campagneperiode wordt in maart de nieuwe Haagse Nachtburgemeester
gekozen.

De Nachtburgemeester verkiezing is een initiatief van De Nachtraad, een nieuw collectief dat in het leven is geroepen door PIP Den Haag, Grote Markt en Paard. De Nachtraad is een onafhankelijk orgaan dat zich inzet voor de waarde van het Haagse uitgaansleven. Behalve de initiatiefnemers neemt inmiddels een groot aantal verschillende spelers uit het Haagse uitgaansleven zitting in het collectief. Rene Bom heeft veel betekend voor onze stad en vervulde de rol van ‘Nachtburgemeester’ lang en met verve. Met de opkomende clubscene, de nieuwe vraagstukken die daarbij horen en een groeiende behoefte vanuit de gemeente voor een aanspreekpunt in de uitgaans-scene, is de behoefte voor de professionalisering van de functie Haagse Nachtburgemeester ontstaan. Bom verdwijnt niet uit beeld, en neemt met zijn jarenlange ervaring als ere-voorzitter zitttin in de Haagse Nachtraad en wordt ‘Nachtburgemeester in ruste.’ De Nachtraad schrijft de Nieuwe Nachtburgemeester verkiezingen uit en zal een verkiezingsnacht organiseren in het Paard. Uiteindelijk is het aan de nieuwe Nachtburgemeester zelf om zijn functie invulling te geven. “Wij kijken met een schuin oog naar Amsterdam, daar is de Nachtburgemeester een betaalde functie met een stichting achter zich. Hij is een actieve gesprekspartner met één been in de politiek en één been in het nachtleven. Voor beiden kanten is hij aanspreekbaar” aldus Eva von der Assen (PAARD). “Den Haag kampt natuurlijk met Haagse vraagstukken, van het strandseizoen tot geluidsnormen. Het is belangrijk dat iemand zich onafhankelijk kan gaan buigen over dat soort uitdagingen.” De nieuwe nachtburgemeester staat er overigens niet alleen voor, de Nachtraad blijft na de verkiezingen bestaan en zal een adviserende rol krijgen en de Nachtburgemeester ondersteunen. Tot vrijdag 2 maart staat de vacature op www.nachtburgemeesterdenhaag.nl. Uit de aanmeldingen zal de Nachtraad uiteindelijk een aantal kandidaten kiezen. Deze krijgen vervolgens tot 16 maart de tijd om campagne te voeren. Hoe zij dit doen is aan henzelf. Steven van Lummel (PIP): “Wij zouden natuurlijk graag zien hoe zij of hij de functie wil gaan bekleden, wat zijn punten waar hij of zij waarde aan hecht en zich sterk voor wil maken.” Tijdens de campagneperiode kan het publiek stemmen via de website. Op vrijdag 16 maart is er een verkiezingsdebat op de Grote Markt waarna een delegatie van de Nachtraad een eigen stem uitbrengt. Aan de hand van de publieksstemmen en de stemmen uit de Nachtraad zal de Nachtburgemeester uiteindelijk voor een periode twee jaar gekozen worden.

Nachtburgemeester van de Hofstad worden?

Nachtburgemeester van de Hofstad worden? Inschrijven kan tot en met 2 maart. De nieuwe Haagse Nachtburgemeester geeft gevraagd en ongevraagd advies aan alle verschillende partijen op het gebied van nachtleven (en de vooravond) in de stad. Hij/zij luistert naar alle partijen: gemeente Den Haag, ondernemers, gebruikers van de nacht en bewoners / bezoekers van de stad. Hij/zij gaat op zoek naar nieuwe mogelijkheden en kansen voor het Haagse Nachtleven en draagt bij aan een diverse, sociaal en etnisch inclusieve nacht voor alle Hagenaars De Nachtburgemeester Is communicatief vaardig en kan een boodschap overbrengen. Natuurlijk is hij/zij een ambassadeur van Den Haag.

Verdere eisen:
• Beschikbaar voor een periode van 2 jaar
• Heeft kennis van het Haagse nachtleven, en is daar het liefst voor langere tijd actief in geweest.
• Heeft het zo mogelijk enige ervaring en draagvlak binnen de Haagse politiek
• Heeft draagvlak binnen de Haagse (muziek)scene
• Is sociaal- en spreekvaardig
• Is onpartijdig
• Beschikbaar tot ten minste maart 2020.
• Beschikbaar om campagne te voeren van 3/3/18 t/m 17/3/18..
• Beschikbaar op 16/3/18 voor het verkiezingsdebat op de Grote Markt.
• Beschikbaar op 17/3/18 voor de verkiezing (en de daar bij komende festiviteiten) van Haagse
Nachtburgemeester in het Paardse Nachtburgemeester in het Paard.

Solliciteren doe je op www.haagsenachtburgemeester.nl

Live recording van de legendary Mark Du Mosch tijdens ons eerste avontuur op de Komeetweg met o.a. Dekmantel Soundsytem. Volg Planet Warehouse op Facebook.

West-Coast E.U. meets West-Coast U.S.A., onze eigen Intergalactic Gary b2b met Solar tijdens Jágermeister’s Taste of PIP.

Robert Bergman brengt je de toepasselijke hitte op de dansvloer tijdens HEAT.

Warme Daan, transpirerend transparant. Ruim 2 uur vibes van onze Scheveningse vriend.

Deep Sea squad Bredt, Woody en Oceanic. Balearic, eclectic, cosmic, aquatic.