PIP in, op en naar Expedition: Hollywood meets Bollywood

Voor het 3e jaar op rij gaat PIP naar Expedition, met een eigen stage en twee bussen vol Hagenezen zorgen we weer voor een groen-gele invasie. En dat met een belachelijke line-up waarvoor Steven van Lummel en Aziz Yagoub persoonlijk naar India zijn gevlogen om steekpenningen te betalen, alwaar Steven darm ontsteking heeft opgelopen en Aziz een confrontatie met een Bengaalse tijger maar ternauwernood heeft overleeft.

Na bijna acht en een half jaar opkomende DJ’s, marginale bandjes en beginnende kunstenaars weten te strikken voor een vriendenprijs of in ruil voor tegenprestaties (die we uiteindelijk dan toch niet na kwamen) kunnen we nu met trots zeggen dat we voor het eerst in onze turbulente geschiedenis twee écht succesvolle artiesten op ons podium hebben staan. Niemand minder dan de Italiaanse disco pionier Giorgio Moroder en de disco koning van Bollywood Bapphi Lahiri, 16 juli op de PIP stage tijdens Expedition Festival 2016. Het werd verdomme tijd.

plaatje
GIORGIO MORODER

Giorgio Moroder, multi Academy Award-winnaar en Italo-Disco pionier. Als producer achter de mega hits van Donna Summer die je vader en moeder nog mee kunnen zingen, soundtracks van onder andere Midnight Express en Scarface en samenwerkingen met Blondie, Philip Oakley, David Bowie, Berlin en Daft Punk kunnen we wel stellen dat deze gast meer heeft bereikt dan jij, ik en iedereen die dit leest bij elkaar. Inmiddels is hij 76 maar leeft nog steeds het leven van de Sex, Drugs en Rock’n’Roll, althans in onze verbeelding.

Giorgio Moroder & Donna Summer - From Here to Eternity / I Feel Love (Top of the Pops, 1977)

Giorgio Moroder - Chase (Midnight Express Soundtrack, 1978)

Bappi Lahiri

Als zelfbenoemde disco koning van India en superster ‘music director’ in Bollywood, de grootste film producent ter wereld, is Bappi Lahiri een levende legende. Elke dag in het leven van Lahiri is als een Indiase bruiloft. Hij heeft een eigen A4 flyer om iedereen er aan te herinneren welke prijzen en prestaties hij wel niet allemaal behaald heeft. En geef hem eens ongelijk, als je het genie bent achter de soundtrack van Disco Dancer en in totaal meer dan 5000 nummers hebt geschreven voor meer dan 500 films dan laat je iedereen dat verdomme weten ook. Hij schijnt zelfs een Guinness Book of World Records notering te hebben voor het componeren van 180 nummers voor 33 films in een kalenderjaar. Nu jij weer.

Bappi Lahiri - Yaad Aa Raha Hai Tera Pyar Kahan Hum Kahan (Disco Dancer Soundtrack, 1982)

Bappi Lahiri - Come Closer (Kasam Paida Karne Wale Ki Soundtrack, 1984)

Attend het event en haal hier je combitickets want de busreis en Jägermeister krijg je gratis!

Live recording van de legendary Mark Du Mosch tijdens ons eerste avontuur op de Komeetweg met o.a. Dekmantel Soundsytem. Volg Planet Warehouse op Facebook.

West-Coast E.U. meets West-Coast U.S.A., onze eigen Intergalactic Gary b2b met Solar tijdens Jágermeister’s Taste of PIP.

Robert Bergman brengt je de toepasselijke hitte op de dansvloer tijdens HEAT.

Warme Daan, transpirerend transparant. Ruim 2 uur vibes van onze Scheveningse vriend.

Deep Sea squad Bredt, Woody en Oceanic. Balearic, eclectic, cosmic, aquatic.